Avís

Avís: El que s'escriu en aquest bloc és fruit d'una vivència i una opinió personals, i per tant, reflecteix una visió totalment subjectiva.

dissabte, 13 de gener del 2018

Esportiva al Sot de la Guillota

Escalada esportiva al Sot de la Guillota (Torrent del Torn, Tagamenent, Vallès Oriental)

10/1/18

Sector Totxo del Pi

Avui toca conèixer un lloc nou, i em sorgeix la possibilitat d'anar-hi amb compis del curru, el Cristian i el Jaume, que no escalen gaire i en tenen ganes. Aquest lloc em ve genial perquè és un petit sector amb vies sobretot d'iniciació. Es troba a la població de Tagamanent, i és una petita escola amb una vintena de vies, repartides entre una paret anomenada el Totxo del Pi (on hi ha la majoria de traçats), els sectors Manel Fina i GAF 1, i també trobem a prop l'agulla del Vidre, amb algunes vies per fer en lliure i altres en artificial.


Al sector principal, el Totxo del Pi, hi ha 19 vies, la majoria de grau fàcil, i amb una alçada d'uns 10-15 metres, entre tombades i verticals, i amb un sostre al mig. El tipus d'escalada és sobretot per regletes planes de diferents mides, i també fissures verticals. L'orientació deu ser sud/sud-est, però els arbres fan una mica d'ombra a determinades parts de la paret. Trobem alguna informació a Internet, amb les respectives ressenyes, sobretot al  blog Grimpant en els Cigles. A partir de la informació d'aquest blog, he adaptat una ressenya amb les diferents graduacions proposades:


Nosaltres hem anat al Totxo del Pi, on hi ha la majoria de vies, i hem estat provant aquestes vies:

Esperó (V): via que va per un esperó poc marcat, en general amb regletes planes, i que es va posant vertical poc a poc, fins arribar a la reunió, a la dreta d'un arbre tallat. Recomanable.

Greenpeace (V+): ens posem en aquesta altra, que té bona pinta, ja que després de superar una entrada exigent, va per una placa amb regletes grans, i ens posa sota el sostre, que superem anant cap a la dreta amb una bavaresa. Molt recomanable.

Fissureta (IV+): acabem el matí amb aquesta via, que va per una placa una mica tombada, després de superar un ressalt vertical, però que està molt bruta de sorra, que cau de dalt a la zona on hi ha l'arbre. Poc recomanable.



Avui hem fet una visita d'inspecció d'un lloc nou, i bàsicament perquè els companys escalessin una mica i coneguessin aquesta activitat tant apassionant que és l'escalada. A mi m'ha servit per descobrir un lloc nou, a prop de casa i prou interessant com per tornar-hi una altra vegada per fer la resta de vies. Fins llavors, doncs!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada