Avís

Avís: El que s'escriu en aquest bloc és fruit d'una vivència i una opinió personals, i per tant, reflecteix una visió totalment subjectiva.

dijous, 31 d’agost del 2017

Esportiva a Font-romeu

Escalada esportiva a Font-romeu (Cerdanya, Catalunya Nord)
19/08/17


La zona d'escalada de Font-romeu és coneguda en francès com a "Rocher du Golf", degut a que es troba als voltants d'un camp de golf, dins l'espai esportiu Colette Besson. Es tracta d'un gran bloc de granit, d'uns 20 metres d'alçada màxima, que ofereix una trentena de vies en les seves cares oest, sud i nord, que van des del III al 7è grau, però amb predomini dels cinquens i els sisens. Reequipat el 2007 a base de químics, és una petita escola ideal per a la iniciació i per a anar-hi amb infants, ja que disposa de vies molt fàcils, l'accés és molt còmode i ràpid, i el peu de via també és bastant còmode i ample, i a més ofereix diverses orientacions, cosa que ens permetrà escalar-hi pràcticament tot el dia, en funció de si busquem ombra o sol.

Per arribar-hi hem de prendre, abans d'entrar al poble (venint d'Eina), una desviació a mà dreta que indica, amb un plafó marró i uns cartells verds, la direcció a Rocher d'Escalade, entre d'altres.

Plafó indicador que hem de seguir

Un cop arribem a l'Espace Sportif Colette Besson, podem deixar el cotxe al mateix pàrquing del camp de golf, i creuar per sota de l'edifici fins a buscar un camí que puja endinsant-se a la instal·lació esportiva. De seguida trobem unes marques als arbres que ens indiquen el camí, n'hi ha tantes que és impossible perdre's.

Marques que trobem durant tot el camí


Un cop arribem, donem la volta a les diferents cares i pilars que ofereix el gran bloc, i comencem a escalar per la cara Nord-Oest. Els números de les vies corresponen a la ressenya que hem trobat, i els noms els hem trobat en aquest web:

http://www.pyrenaia.fr/wp-content/uploads/2017/06/Topo-Escalade-Rocher-du-Golf-Font-Romeu-trac%C3%A9s.jpg
Ressenya extreta del web Pyrénaïa


Cara Nord-Oest

Cara nord-oest de Font-romeu

1. L'enquête (6a+): començo per aquesta via, vertical, curta i bastant fàcil, amb molt bona presa. Recomanable.



Pilar Nord

2. Bàlade a thème (6b+): segueixo per aquesta altra, a l'esquerra de l'anterior, i que va per una marcada aresta en lleuger desplom. A vista se'm fa difícil, però després de buscar bé acabo trobant bones preses, sobretot a l'inici. La segona part és més fàcil, de tibar una mica. Molt recomanable.



Cara Oest

Cara oest de Font-romeu

2. Tri sélectif (6b+?): passem a la cara oest, i em poso en aquesta via, el sostre de la qual imposa una mica. La primera part de placa és fàcil, però un cop arribo al sostre se'm fa impossible sortir. Ho provo de diverses maneres, talonejant, per un costat i per l'altre, però no hi ha cap presa bona per la mà. Al cap d'uns quants intents ho dono per impossible, i ja em comença a fer mal el canell, així que passo per l'esquerra sudant del maleït sostre. La meva opinió, ni de conya 6b+.



3. Entrée libre (V+/6a): començo per la xemeneia, molt xula, i després passo per la dreta de l'esperó desplomat, en una espècie de diedre amb un pas de bloc. Pas curiós i després fàcil fins a la reunió.



4+3. Gérard l'a passé (V+): inici per la placa de la dreta de la xemeneia, i segona part igual que la via anterior, evitant l'esperó desplomat, que no m'aporta bones sensacions.



5. Je plante et j'ouvre (6b): placa molt fina a l'inici, amb mini-regletes i passets consecutius d'equilibri, de "poc a poc i bona lletra", després petita panxa fàcil i ja recte a reunió. Molt recomanable.

 


6. La fille de la pluie (6a): placa inicial més fàcil, amb més bona presa, i pas de bloc per superar el sostre, bastant senzill. Molt recomanable.



7. Aujourd’hui j’arrête (6b): via semblant a l'anterior, i a les de la resta de la placa, però que a mi m'ha semblant que el pas del sostre és més difícil que les altres, per això en comptes de 6a li posaria 6b. Molt recomanable.



8. L’heure du Tee (6a): aquesta, en canvi, està graduada de 6b, però no m'ho va semblar pas, ja que el tram del sostre em va sortir més fàcil, sense inconvenients. Molt recomanable.



9. T’as qu’à voir (6a): i finalment la via de més a la dreta de la placa, també fàcil i plaent, amb un descans curiós a la part final. Recomanable.



Pilar Sud-Est

Pilar Sud-Est, amb quatre cinquens

La Laura va fer les vies 3 i 4 (Poc a poc i La fissouille), dos V+ de placa vertical amb bona presa en general.



Pilar Sud

1. Fes com si en sabies (V+): la faig per desmuntar-la, té un pas de diedre ben vertical, i després una successió de passos en lleuger desplom amb bona presa però més minsa al final. Recomanable.



Cara Sud-Oest

Cara sud-oest, amb vies tombades d'iniciació


La Laura fa la via 4 (C’est d’la balle de golf), un V+ de placa tombada ben fàcil.



I fins aquí l'escalada a aquest gran bloc de granit, dia molt ben aprofitat, on jo he fet 11 vies, totes encadenades menys el suposat 6b+ de sostre. Està molt bé. Es pot dir que ja he fet totes les vies que volia fer en aquest sector, així que difícilment hi tornaré, abans serà més interessant visitar altres escoles de la Cerdanya. Au revoir!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada