Avís

Avís: El que s'escriu en aquest bloc és fruit d'una vivència i una opinió personals, i per tant, reflecteix una visió totalment subjectiva.

dilluns, 17 d’abril del 2017

Esportiva al Clot del Boixar

Escalada esportiva al Clot del Boixar (Montserrat)


13/4/17

Clot del Boixar - Congost

El sector del Congost del Boixar és una fondalada estreta, d'uns 5 metres d'ample, on hi ha vies a totes les parets. Es troba al centre i al fons de tot del Clot del Boixar, després de passar entre les roques. La seva morfologia fa que no li toqui el sol gairebé en tot el dia, ja que a la tarda entra una mica en algun tros de la paret dreta. Avui, amb la Maria, buscàvem un lloc arrecerat del sol, ja que es preveia un dia calorós, i l'hem clavat.

Vista del Congost del Clot del Boixar

Placa Fernández

La placa Fernández és la primera que ens trobem un cop al Congost del Clot del Boixar, una paret d'uns 20 metres amb tres vies de placa.

mapa ecos
Ressenya de La Noche del Loro


El Rumano (6a): comencem per aquesta via, que és la més fàcil de la placa. Un primer tast de les característiques d'aquesta roca, lleugerament diferents a les de la típica roca montserratina: en general menys aspre i més lliscós. Tot i així, la roca es deixa escalar, i es va fent poc a poc i amb bona lletra. Algun passet més fi, però en general sense problemes. Recomanable.

Maria començant per la via El Rumano (6a)


? sense nom (6b): via semblant a l'anterior, però més divertida i entretinguda, amb alguns forats boníssims i uns laterals genials. M'ha semblat molt xula. Molt recomanable.

Salouncòleg (6b+): via que va per la dreta de la placa, amb un pas una mica més fi al mig i un altre més amunt al flanquejar cap a l'esquerra per anar a la reuniṕ, però ben graduat. Cal anar mirant una mica més, però no ofereix més inconvenients. Recomanable.

Maria pujant per la via Salouncòleg (6b+)

Congost esquerre

A la dreta de l'anterior placa trobem aquest tros de paret, amb unes quantes vies més, d'una mica més alçada, entre els 20 i els 30 metres, i de diferents tipus.

mapa ecos
Ressenya de La Noche del Loro


Ana Pérez Nieto (6a+): seguim amb aquest diedre que es veu molt xulo i a més resulta fàcil i divertit de fer. Un passet més fi abans d'arribar a la R, i ja la tenim. Molt recomanable.

Intima churry (6b+): via a l'esquerra del diedre, que és una placa lleugerament tombada amb successió de passos fins, sorida d'una petita panxa amb una petita travessa. Via molt guapa i fanàtica. Surt a la primera. Molt recomanable.

Escalador a la via Intima churry (6b+), i a la dreta el diedre Ana Pérez Nieto (6a+) amb les cintes posades

Castawillies (6c): com que portem bona ratxa, ens posem a aquesta via, el projecte del dia. Té una entrada molt i molt dura de bloc i amb passos llargs, en concret dos seguits, amb peus molt dolents, i una continuació per placa vertical més fàcil (6b/+). L'entrada no ens surt ni amb pintura, però segueixo fent la via. Després li faig un altre intent i em surt després de provar-ho un cop, fent un rebot amb mà dreta ben llarga al forat, i després aguantar fins a la bona mà. Per tant, encadenada al segon intent. Molt recomanable.

Perroflautas (6b+): per acabar la jornada, em poso a aquesta altra via, a la dreta de l'anterior. Es deixa fer fixant-hi bé, però té un passet dur al final, abans de flanquejar a l'esquerra cap a la reunió, quan ja vas cansat, però si la lluites et surt, com a mi. Molt recomanable.


Acabem la jornada matinal amb un 6b, tres 6b+ a vista i un 6c a la butxaca com a vies dures. No està gens malament, redéu! Hem de sortir més, Maria! ;)

Sembla que aquí hi tenen el xiringuito muntat



9/4/17

Clot del Boixar - Esquerra

Ja feia aproximadament dos mesos que no venia a Montserrat. Massa, i després passa el que passa amb el conglomerat, tot i que cada cop li tinc més confiança. Avui el Robe em proposa de fer una tibada de tarda, i a les 15h ens presentem al Clot del Boixar, disposats a tot, i jo amb ganes de conèixer un sector nou.

mapa ecos
Panoràmica del Clot del Boixar Esquerre de La Noche del Lloro


Agulla Si-Pan

mapa ecos
Ressenya de La Noche del Loro

Guaytayama + Spitting blood (6b, 33m): agulla espectacular amb viots de 33 metres, un bon lloc per escalfar, sí senyor! La via que hem fet ha estat començar per la Guaytayama i continuar recte per la Spitting blood. Sense saber-ho, clar. La primera part sense problemes, però poc a poc m'he anat cansant, i a la metitat del flanqueig cap a la dreta he hagut de descansar. Tot i així, m'ha agradat molt, i per tant, és molt recomanable.

Foto del blog Jaumegrimp2

Agulla Brokol

mapa ecos
Ressenya de La Noche del Loro

La batalla Pantone (6b+, 30m): via molt entretinguda, i la que m'ha semblat més fàcil del dia. Començament una mica fi i dubtós, però es van trobant coses bones la majoria del temps, excepte algun pas. I després superar el minisostre no té massa complicació, tot i el mal aspecte de la roca. Molt recomanable.

Robe a La bantalla Pantone (6b+)


Agulla Teràpia

mapa ecos
Ressenya de La Noche del Loro

Teràpia (?) (6c): ens posem en aquesta via, que es troba al mig de l'agulla Teràpia, i que és un projecte del Robe. Primer la faig de primer, i em sembla molt dura. Vaig fent i descansant quasi a cada xapa, fins a la cinquena o sisena, que no puc seguir, i baixo. La fa el Robe, que no pot encadenar, i després la faig de segon. Passo el pas que és finíssim amb unes mans "de merda", i la continuació és millor. Em sembla una via molt i molt dura, d'aguantar durant molta estona en bloquejos, amb bastants passos de bloc, amb molt pocs descansos, amb un parell de xapatges complicats, i lleugerament desplomada tota ella. 6c durillo, no sé si és un bon exemple.. Tot i així, recomanable pels bouots i les bouotes.

Robe al 6c

Clot del Boixar Fons esq.

mapa ecos
Ressenya de La Noche del Loro

Xusco Bolinguero (6b+, 14m): el Robe em recomana de fer aquesta via per acabar, un 6b, diu. Resulta ser una via molt física de preses bastant petites i molt tècnica també, amb successió de passos d'equilibri, i que no et deixa descansar pràcticament en cap moment. Per sort encadeno amb bastant d'esforç. Molt recomanable.

Paret de la via Xusco Bolinguero (6b+)

I aquí acaba el dia, molta feina i un sector nou descobert, que rebrà una visita properament, segur!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada